top of page

Secretul nr. 4: Conducere prin Suport în echipele autonome

Te salut, 


Azi vreau să te învăț cum se conduci oferind suport echipelor tale.


Atenție! Echipele se pot conduce prin oferirea de suport, dacă în momentul de față le poți conduce prin coaching. Dacă ele încă se împiedică la disciplină, e complicat, poate chiar imposibil să poată duce o conducere de tip suport din partea ta. Practic se vor bloca, nu ajung la rezultat, rămân în creație, pe timpul și pe banii tăi. 

Cum arată o conducere în care oferi suport:

  • Oferă echipei libertatea de a-și gestiona propriile sarcini și de a-și stabili propriile obiective.

  • Fii disponibil pentru a oferi îndrumare și sprijin atunci când este necesar, dar evită să te implici excesiv în munca echipei.

  • Delegă sarcini importante membrilor echipei care au demonstrat competență și responsabilitate.

  • Creează un mediu de încredere și respect în care membrii echipei se simt confortabil să își asume riscuri și să își exprime opiniile.

Reține că nu există o rețetă universală pentru conducerea situațională. Adaptează-ți stilul de conducere în funcție de nevoile specifice ale echipei tale și de contextul situației. Fii flexibil și pregătit să ajustezi abordarea ta pe măsură ce echipa se dezvoltă și se confruntă cu noi provocări.

Care este modul în care oferi suport echipelor tale?  Scrie răspunsul tău printr-un reply la acest mesaj.  Mulțumesc.

Claudiu Budean

PS: În data de 15 Mai 2024 - organizez un Masterclass LIVE Gratuit despre "Fii liderul! Nu super angajat în propria rutină."


14 afișări

コメント


bottom of page