top of page

Secretul nr.5: Conducerea Delegativă în echipele autonome

Te salut, 

Azi îți împărtășesc secretul nr. 5: cum și când să conduci prin delegare echipele autonome.

Delegerea este ceva la care mulți visăm, dar de multe ori o confundăm cu abandonul. Delegare nu este egal abandon. Și nu toate echipele sunt pregătite pentru delegare. Ca să poți delega ai nevoie ca echipele tale să treacă prin faza de conducere directivă, coaching și suport. Doar după ce vezi că funcționează conducerea prin suport, poți trece la următorul nivel: delegarea. 

Ce presupune conducerea prin delegare, foarte pe scurt:

  • să oferi echipei deplină autonomie în ceea ce privește proiectele și responsabilitățile.

  • ca tu să te concentrezi pe stabilirea obiectivelor strategice și pe asigurarea resurselor necesare echipei pentru a reuși.

  • apoi să oferi echipei feedback periodic cu privire la performanța generală.

  • ca în final să recunoști și să recompensezi realizările semnificative ale echipei.

Reține că nu există o rețetă universală pentru conducerea situațională. Adaptează-ți stilul de conducere în funcție de nevoile specifice ale echipei tale și de contextul situației. Fii flexibil și pregătit să ajustezi abordarea ta pe măsură ce echipa se dezvoltă și se confruntă cu noi provocări.

Secretul în conducerea echipelor autonome nu este stilul de conducere, ci inteligența ta ca să adopți stilul potrivit pentru ziua respectivă.

Cum merge cu delegarea la tine în companie? Scrie-mi răspunsul tău printr-un reply la acest mesaj. 

Mulțumesc. 

Claudiu Budean

PS: În data de 15 Mai 2024 - organizez un Masterclass LIVE Gratuit despre "Fii liderul! Nu super angajat în propria rutină."1 afișare

Comments


bottom of page