top of page

Management Sistemic #10

Bucuria Proceselor Scrise

Care sunt efectele pozitive ale clarității prin procese?

De-a lungul vieții, crearea de liste a fost un lucru la care am apelat de fiecare dată când aveam nevoie de claritate. Listele m-au ajutat în cei 15 ani de vânzări vehicule comerciale să ajung la cifre de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro pe an.

De fiecare dată când obosesc recitesc beneficii:

  1. Claritatea te ajută să te detașezi de afacere și să poți pune la punct o afacere pe care o poți scala. O poți numi chiar franciză, chiar dacă nu vinzi francize.

  2. Prin procese care clarifică lucrurile creez obiceiuri care fac oamenii să devină loiali lucrului pe care îl au de făcut. Nu vor face o dată ce au de făcut și mai apoi de fiecare dată când cineva îi împinge de la spate.

  3. Claritatea mă ajută să mă detașez de serviciu, când sunt cu familia, și de familie, când sunt la serviciu.

  4. Prin claritate, în sfârșit, voi putea delega ce alții știu mai bine ca mine, adică să devin antreprenor, nu angajat în propria companie.

  5. Claritatea în procesul de vânzare face conversia unui lead în client mult mai rapid și cu costuri mult mai mici.

  6. Uneori o acțiune ca să performeze are nevoie de ceva mai mult timp decât ai planificat tu. Claritatea te ajută să știi cât să investești, când să investești și când să te oprești.

  7. Dacă elimini haosul vei atrage păsări pentru care chiar ai pregătit un cuib, angajații potriviți la locul potrivit.

  8. Claritatea te ajută să vezi legătura corectă între piață, ce au nevoie clienții și ce poți tu oferi în mod repetitiv.

  9. Fiecare angajat este unic și timpul de învățare diferă de la om la om. Dacă ție îți sunt clare lucrurile, poți vedea clar dacă un angajat își va putea sau nu însuși procesele pe care i le delegi.

  10. De multe ori generăm noi, antreprenorii, confuzie și haos pentru că planificăm prea multe rezultate în cârca unui angajat, care, până la urmă, tot ce face, este să frâneze fluxul. Dacă reușești să pui lucrurile clar pe hârtie, vei putea defini exact rolurile și de câți oameni ai nevoie ca să poți genera de fiecare dată cel mai bun rezultat pentru clienții tăi.

  11. Claritatea cu care acționezi aduce liniște și în relațiile cu clienții. Ei îți cunosc mersul afacerii și ritmul în care tu îi poți servi.

  12. Atmosfera în echipă e una plăcută și în armonie. Planifici rezultate la care oamenii chiar pot ajunge.

  13. Munca în echipă chiar se întâmplă. Fiecare ajunge la rezultatul de care este el responsabil și nu avem nevoie să tot umplem goluri pentru că fluxul nu poate fi dus mai departe.

  14. Ești obosit la final de zi, dar este o oboseală care îți dă satisfacție și energie să te scoli din pat în ziua următoare.

  15. Poți scala firma și, aceasta, fără să diminuezi profitul.

Adu claritate pentru tine și oamenii pe care îi conduci și, mai apoi, te poți bucura de profiturile pe care le-ai generat.

18 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page